Kdaj naj postanemo zaskrbljeni?

Danes, v času vseh možnih informacij, želijo starši bolj kot kdajkoli vedeti, kako mora njihov otrok napredovati, kaj je normalno in kaj ne. Prebirajo se knjige, brska se po internetu, razpravlja na forumih. Informacije so vedno dobrodošle, še posebej, ko gre za vašega otroka. Čeprav je dolžnost zdravnika, da ugotovi, ali vaš otrok odstopa od normalnega razvoja ali ne, je informiranost staršev še kako dobrodošla in v veliko pomoč, saj so starši tisti, ki so z majhnim otrokom pretežni del dneva in lahko tako nekatere detajle opazijo boljše kot zdravnik.

Ta stran je namenjena ravno temu, da zainteresirane starše usmeri v to, kaj je normalno in kaj ne, kdaj naj postanejo zaskrbljeni in kdaj ne.

Danes že večina staršev ve, da so posamezni dejavniki tvegani za normalni razvoj otroka, kot npr. težave v nosečnosti, prezgodnji porod ter kompliciran in težak porod. To, kar želimo v tem tekstu doseči je, poizkusiti razlikovati dogodke tveganja, ki bi lahko pripeljali do poškodbe osrednjega žičnega sistema, od znakov, ki nakazujejo, da je do te poškodbe prišlo.

Več o odstopanjih od normalnega motoričnega razvoja in znakih odstopanja preberite na:

  • Faktorji tveganja
  • Cerebralne motnje gibanja/distonični sindrom

Kontaktirajte nas

STOJČEVIĆ POLOVINA
otroška rehabilitacija

Kolodvorska 24, Slovenska Bistrica

+00386 31 244 173
Kontaktirajte nas